Home - Blog - Single Post

De voordelen van het inzetten van Google Ads

Google Ads is het betaalde advertentieplatform van Google. Google advertenties zijn de twee tot drie zoekresultaten die bovenaan staan in de zoekmachine. Het inzetten van Google Ads garandeert u dus een positie bovenaan in Google, hoe sterk of zwak het organische bereik van uw website ook is. Hierdoor kent het gebruik van Google Ads een aantal unieke voordelen.

DIRECT RESULTAAT

Wanneer u zich enkel op SEO richt heeft u een lange adem nodig. U moet namelijk veel relevante content creëren, de website moet technisch helemaal goed in elkaar zitten, u moet relevante backlinks verzamelen en nog veel meer. Met Google Ads kunt u door te betalen en een goede advertentie op te stellen meteen bovenaan de zoekresultaten getoond te worden. Op deze manier ziet u direct resultaat.

GERICHT TARGETEN

Met Google Ads richt u zich specifiek tot een bepaalde doelgroep en bepaalt u op welk tijdstip en in welke plaats uw advertenties zichtbaar zijn. Zo kunt u ervoor kiezen om advertenties alleen in bepaalde steden of provincies te tonen, om zo gerichter te adverteren. Ook kunt u bijvoorbeeld aangeven dat de advertenties alleen op smartphones worden weergegeven. Zo bereikt u heel gemakkelijk consumenten waarvan het zeer waarschijnlijk is dat ze uw dienst of product zullen afnemen.

MENSEN BEREIKEN DIE OP ZOEK ZIJN

Als de advertenties goed zijn ingericht, met de juiste zoekwoorden en geoptimaliseerde landingspagina’s, is de kans groot dat de conversie flink zal verbeteren. De consumenten die een zoekopdracht invoeren in Google zijn vaak specifiek naar iets op zoek. Door te adverteren op deze zoekopdrachten, met de juiste zoekwoorden, bereikt u deze geïnteresseerde consumenten. Over het algemeen wordt Google Ads dan ook gebruikt om te verkopen en wat minder om de naamsbekendheid te vergroten.

GOED MEETBAAR

Om te kunnen weten of uw advertenties goed presteren is het handig om data te verzamelen. Google Ads kan gekoppeld worden aan Google Analytics, waardoor u de resultaten heel gemakkelijk inzichtelijk kunt maken. Wanneer het effect van uw advertenties goed meetbaar is, wordt het makkelijker om ze te optimaliseren. Ziet u bijvoorbeeld dat er maar weinig wordt doorgeklikt? Dan kan dit aan de inhoud van de advertentie liggen. Klikken mensen wel maar vindt er weinig conversie plaats? Dan moet u mogelijk de landingspagina optimaliseren. Niet alleen verbetert u het resultaat door te meten en bij te sturen, maar ook kan de advertentiepositie stijgen.

Google Ads kent veel voordelen. Het biedt relatief snel resultaat en alles is heel nauwkeurig te meten. Heeft u wel eens nagedacht over het inzetten van Google Ads voor uw organisatie?

Meer informatie vindt u hier: /adverteren-op-google/

Facebook
Twitter
LinkedIn

Post Related