Home - Blog - Single Post

Video marketing, wat is het?

Marketing is de laatste decennia flink veranderd. Met de komst van social media heeft er een belangrijke verschuiving plaatsgevonden naar deze online kanalen. Waar het tien jaar geleden nog veelal om marketing in gesponsorde blog artikelen ging, is vandaag de dag video het ideale format. 

Handige tool of apart communicatiemiddel?

Youtube wordt doorgaans gebruikt voor het plaatsen van video’s. Is dit simpelweg een handige tool die u kunt gebruiken om uw video’s te delen op websites, social media of andere kanalen? Of is Youtube een communicatiemiddel op zichzelf? Vandaag de dag is het slim om als bedrijf een Youtube kanaal te hebben. U kunt hier inderdaad  video’s plaatsen en die op uw website plaatsen, maar voor video marketing is het voor ieder bedrijf belangrijk om Youtube als communicatiemiddel te gebruiken. U kunt een nieuwe online doelgroep middels Youtube kennis laten maken met uw bedrijf. Richt u op deze unieke online audience en gebruik Youtube als een apart communicatiemiddel. Hierdoor kunt u nieuwe klanten middels dit online video platform naar uw website werven.

Wat plaatst u dan?

Weet u niet goed hoe u een eigen Youtube kanaal voor uw bedrijf kunt realiseren? Ieder bedrijf kan een interessant Youtube kanaal starten. Zo kunt u handige instructievideo’s maken voor uw producten of eventueel video reviews opnemen. Een van de beste video formats op Youtube is het maken van vlogs. Wist u dat u influencers kunt inhuren om een leuke vlog te maken over uw bedrijf? Het is belangrijk om unieke content te creëren, maar u kunt u natuurlijk altijd laten inspireren door filmpjes op Youtube die veel views krijgen. Wees niet bang om mee te doen met trends en start een succesvol kanaal voor uw bedrijf.

Youtubers als influencers

U kunt de bekendheid van uw Youtube kanaal uitbreiden door de hulp van andere youtubers in te schakelen. Heeft u een uniek product? Neem dan contact op met andere influencers op Youtube om dit product op camera te testen. Zo kunnen deze volgers geïnspireerd worden om deze producten zelf aan te schaffen, uw website te bezoeken of uw Youtube kanaal te gaan volgen.

Video marketing is vandaag de dag één van de meest effectieve marketing tools. Youtube is ook zoveel meer dan een leuk video platform waar u video’s kunt uploaden. Dit is een compleet nieuw platform voor video marketing en online influencers. Start vandaag nog een Youtube kanaal voor uw bedrijf en spreek een compleet nieuwe doelgroep aan.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Post Related