Home - Blog - Single Post

LinkedIn Marketing tips

LinkedIn is een platform dat veel gebruikt wordt voor zakelijke doeleinden.

U kunt LinkedIn zien als een netwerkevenement waar veel potentiële klanten, partners en medewerkers rondlopen. Het is uw doel om deze personen te overtuigen van uw ervaring, capaciteiten en professionaliteit. LinkedIn marketing is dus een uitstekende manier om uzelf optimaal te profileren en hoort dan ook deel uit te maken van uw marketingstrategie.

MAAK JE PROFIEL ZO COMPLEET MOGELIJK

Een goed begin is het halve werk. Het opzetten van een profiel is de eerste stap.

Het opzetten van een LinkedIn profiel kost u eenmalig wat tijd en moeite maar hierna gaat uw profiel voor u aan het werk. Zorg ervoor dat uw profiel gevuld is met goede teksten en de juiste zoekwoorden zodat u een goed beeld geeft van uzelf. Met een compleet profiel wordt u sneller gevonden door de juiste doelgroep. Ook is dit uw kans om een perfecte eerste indruk te maken op een potentiële klant. Door een call to action toe te voegen aan uw profiel wordt deze persoon vervolgens getriggerd om contact op te nemen.

SLUIT JE AAN BIJ RELEVANTE GROEPEN

Op LinkedIn kunt u ook uw expertise in een bepaald vakgebied laten zien aan andere LinkedIn leden. Door u aan te sluiten bij relevante LinkedIn groepen kunt u kennis delen met mensen die geïnteresseerd zijn in hetzelfde vakgebied. U kunt eenvoudig zoeken naar groepen in uw vakgebied en dat van potentiële klanten. Door u aan te sluiten bij deze groepen kunt u gratis prospects targeten die geïnteresseerd kunnen zijn in uw dienst of product. Zoek bijvoorbeeld eens op de term ‘marketing’ en er verschijnt een lijst met LinkedIn groepen. In deze groepen kunt u vervolgens een discussie starten of artikelen delen om in contact te komen met prospects. Door te deel te nemen aan discussies zullen potentiële klanten uw profiel nog sneller vinden.

JE PERSOONLIJKE NETWERK VERGROTEN

LinkedIn is een uitstekende manier om uw persoonlijke netwerk te vergroten. Zo kunt u bijvoorbeeld direct in contact blijven met mensen die je hebt ontmoet op een netwerkevenement of mensen toevoegen die u nog niet persoonlijk kent maar waarmee u graag zou sparren.

LinkedIn is een platform met in Nederland ruim 4.7 miljoen gebruikers. De kans dat u hier potentiële klanten vindt is heel groot. LinkedIn als onderdeel zijn van uw marketingstrategie is dus zeker een goed idee.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Post Related