Home - Blog - Single Post

Hoe bereikt u de eerste pagina in Google?

De eerste pagina van Google, de gouden graal voor de meeste bedrijven. De eerste pagina is waar u met uw bedrijf wilt pronken, daar waar uw doelgroep u het eerste ziet. Het is voor iedere ondernemer met een website een belangrijk streven om zo hoog mogelijk op de eerste pagina in Google te belanden en vooral om daar ook te blijven. Om dit voor elkaar te krijgen, is het belangrijk om te begrijpen hoe Google in de basis in elkaar steekt.

DE DRIE DELEN VAN GOOGLE

Google draait onder andere om het zoeken naar diensten en producten en bij deze zoektocht wordt Google verdeeld in drie gedeelten, namelijk het betaalde Google Ads gedeelte, het organische gedeelte en het lokale gedeelte Google mijn bedrijf. Uiteraard is er een verschil tussen deze drie delen. Bij Google Ads komt u dan wel direct bovenaan in Google, maar bent u niet zichtbaar meer zodra uw dagbudget is bereikt. Bij Google Ads wordt namelijk iedere klik van een bezoeker bij u in rekening gebracht. Het organische gedeelte wordt door Google zelf ingericht waarbij de oorspronkelijke functie als zoekmachine voorop staat. Google mijn bedrijf is voor lokale bedrijven bedoeld die vindbaar worden op het moment dat iemand lokaal op zoek gaat naar een dienst die wordt aangeboden in de regio. Ook moet hiervoor een bepaalde waarde worden opgebouwd om op meerdere relevante zoektermen vindbaar te worden.

WELK DEEL IS HET MEEST INTERESSANT?

Het spreekt voor zich dat u als bedrijf wilt weten welke van de drie delen binnen Google het meest interessant is. Het organische gedeelte is het meest effectief en ook in financieel opzicht het meest aantrekkelijk. Vaak schakelt u een bedrijf in die een SEO campagne opzet en hier betaalt u dan een vast bedrag per maand voor, in plaats van een bedrag per klik zoals bij Google Ads. Het bedrag wat u betaalt blijft dus gelijk, ongeacht uw plaats in Google en het aantal bezoekers wat wordt gegenereerd.

BOVENAAN IN GOOGLE KOMEN

U scoort hoog in Google door te analyseren welke zoektermen uw doelgroep gebruikt. Vervolgens is het van belang de website met deze zoektermen te optimaliseren. Ten opzichte van voorgaande jaren is Google helaas een stuk slimmer geworden. Voorheen was het voldoende om de zoektermen in een website te verwerken. Tegenwoordig wordt de waarde van een website ook meegewogen in hoe hoog een website in Google scoort.

HOOG IN GOOGLE BLIJVEN

Om hoog in Google te blijven scoren, draait alles om relevante links en signalen. Komen er geen relevante links en signalen meer binnen, dan zal de website uiteindelijk steeds verder in Google zakken.

HOOG SCOREN, HOE LANG DUURT DAT?

Geduld is een schone zaak. Bij een hoge score in Google bent u ook afhankelijk van wat de concurrentie doet. Er kan dan ook op voorhand geen garantie worden gegeven over hoe snel er hoog gescoord wordt in Google. Een manier om de vooruitgang bij te houden, is een maandelijkse analyse toe te passen.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Post Related